s
Jesteś tutaj: Strona główna » Katalog produktów » piece UNOX

piece UNOX

Pełna gama pieców konwekcyjno parowych i konwekcyjnych UNOX, dla gastronomii i piekarnictwa. Gwarantujące jakość w rozsądnej cenie.


OFERTA OBEJMUJE 4 LINIE PIECÓW:

KOMPAKTOWE, ELEKTRYCZNE


KONWEKCYJNO-PAROWE ChefTop™

Metody klasyczne:

  • gotowanie na parze w temp. 65 - - 105°C (para nasycona 100%) (warzywa, mięso, ryby, ryż, mrożonki oraz wszelkie potrawy dietetyczne)
  • pieczenie w gorącym powietrzu do temperatury 260°C (mięso, ryby, ciasta, pieczywo francuskie)

Metody łączone:

  • gotowanie produktów pakowanych próżniowo w temp. 65 - 95°C (para nasycona 100%)
  • pieczenie w gorącym powietrzu w temp. 65 - 260°C z użyciem pary 30 - 100% (mięso, ryby, warzywa, półprodukty)
  • pieczenie w gorącym powietrzu w temp. 65 - 260°C z lekkim nawilżaniem 10 - 30% (mięso, ryby, półprodukty)
  • pieczenie/grillowanie/zapiekanie w gorącym powietrzu w temp. 65 - 260°C z osuszaniem 10 - 100% (mięso, ryby, warzywa, ciasta, zapiekanki, pizza, lasagna, frytki)
  • pieczenie/pieczenie z nawilżaniem/gotowanie na parze z użyciem sondy i określeniem temperatury w rdzeniu potrawy 0 - 100°C
  • podtrzymywanie optymalnej temperatury gotowych potraw 70°C
  • regeneracja wcześniej przygotowanych potraw w temp.80 -140°C z nawilżaniem 10 -60%

 

PIEKARSKIE KONWEKCYJNO-PAROWE BakerTop™

  • wypiek (białego pieczywa, ciasta drożdżowego, ciasta francuskiego, pieczywa wieloziarnistego, pieczywa pszennego, bagietek)
  • odpiekanie i regenerację pieczywa, zapiekanek

 

KONWEKCYJNE LineMiss™

  • wypiek (białego pieczywa, ciasta drożdżowego, ciasta francuskiego, pieczywa wieloziarnistego, pieczywa pszennego, bagietek)
  • odpiekanie, regeneracja potraw, pieczenie w gorącym powietrzu do 260°C

 

KONWEKCYJNE LineMicro™

  • wypiek (pieczywo, ciasta, bułek)
  • równomierne pieczenie na tacy
  • małe piecyki konwekcyjne manualne o dużej wydajności